Моряк пропав в 4 ранку 23 листопада, коли судно знаходилося в районі Шрі-Ланки / yran.tourister.ru

У районі Шрі-Ланки з борта іноземного судна зник український моряк - житель Одеси Владислав Маслов.

Як повідомили УНІАН у громадській організації «Благодійний фонд «Ассоль» (Одеса) з посиланням на родичів моряка, Маслов, 1995 року народження, був у рейсі на посаді другого помічника капітана на контейнеровозі Thalassa Patris (прапор Сінгапура).

Зник о 4-й ранку 23 листопада, коли судно перебувало в районі Шрі-Ланки, ймовірно в водах Лаккадівського моря. Про те, що його не можуть знайти, компанія повідомила того самого дня близько 10.00.

Відео дня

Зі слів родичів, після повідомлення про зникнення пошуки «практично не велися», судно продовжило свій шлях: компанія-судновласник і капітан не вживають жодних заходів для організації рятувально-пошукової операції.

Читайте такожСправа про погрози Зеленському: у волонтерки Звіробій влаштували обшук (відео)

«Єдине, що було зроблено - це повернення Thalassa Patris у квадрат, де ймовірно останній раз бачили Владислава на судні, і візуальний пошук його у воді у світлу частину доби (приблизно 8 годин). Згідно з інформацією від членів екіпажу, чітких пошуків на самому судні не було проведено», - стверджують родичі.

Як зазначається, капітан судна повідомив дружині Маслова про надзвичайну подію тільки на третій день.

Родичі звернулися до Інтерполу, посольств і консульств України в Сінгапурі, Шрі-Ланці та Індії, до МЗС України, Національної поліції України, до очільника порту Коломбо, а також до Міжнародної глобальної федерації транспортних робітників.

За інформацією батька моряка Сергія Маслова, судно належить компанії Enesel, яка зареєстрована в Сінгапурі, а штаб-квартира компанії знаходиться на Кіпрі. Порт слідування судна - Perea Greece (Пірея, Греція) через Suez Canal (Суецький канал).

У моряка був з собою мобільний телефон, дзвінки доходили ще до 24 листопада 2019 року.