«Співаючого ректора» Михайлу Поплавському виповнюється 70 років / фото УНІАН

Народний артист України та ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський сьогодні, 28 листопада, відзначає 70-річний ювілей.

Поплавський очолив Університет культури в 1993 році, ставши наймолодшим ректором в Україні. На цій посаді Поплавський проявив себе як ефективний антикризовий менеджер. За майже тридцять років ректорства він перетворив стандартний, нічим не примітний внз в один із провідних навчальних закладів у країні.

Університет культури зараз налічує 45 кафедр, у ньому навчається близько 10 тисяч студентів на 46 спеціальностях. Серед відомих випускників університету - Ірина Білик, Алан Бадоєв, Катя Царик, Наталія Жижченко (ONUКА), Олена Кучер (АІуоѕһа), Михайло Хома (Dzidzio), Наталя Могилевська та багато інших.

Відео дня

Поплавський зумів прославитися не тільки як керівник університету, але й на сцені: у свій час він став першим в Україні (якщо не у світі) співаючим ректором. В кінці 90-х він потряс українську естраду своїм першим хітом. А вже в минулому році Поплавський зібрав на своєму концерті в столичному Палаці Спорту понад 17 тисяч глядачів. До речі, цим шоу «співаючий ректор» відзначив завершення п'ятирічної творчої паузи в сценічній діяльності.

«Він став не тільки талановитим топ-менеджером в освіті, лідером, який вміє збирати навколо себе й розкривати таланти. Поплавський ще й успішний шоумен. Я б назвав його справжнім криголамом, що впевнено йде вперед і не боїться експериментів», – говорить про свого давнього друга співак Павло Зібров.

В активі Поплавського також варто відзначити й написання книг. До цього часу вже вийшли такі його роботи, як «Ректор», «Формула лідера», «Формула успіху», «Формула щастя». Вони, за задумом автора, покликані прищепити людям прагнення до успіху і навчити досягати поставлених цілей.

У цих книгах Поплавський розкриває чимало секретів і маловідомих фактів про свою епоху і про себе. І на прикладах власної кар'єри пояснює, як слід домагатися результатів. Наприклад, про те, як PR-проект «Співаючий ректор, як технологія» привів до успіху університету і його особистого тріумфу.

«Я власною долею доводжу молодим, що в житті немає нічого неможливого. Для успіху потрібно вкласти в справу свої душу і серце. Завдяки цій простій істині і відбувся Поплавський», – вважає «співаючий ректор».