Суд розглянув апеляцію захисту Марченка / facebook.com/MinistryofDefence

Київський апеляційний суд майже вчетверо зменшив розмір застави начальнику Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України генерал-майору Дмитру Марченку. 

Про це повідомила прес-служба суду. 

Читайте також"Шість куль отримав солдат і вже зрозумів, що ми п***раси": опубліковано фрагмент експертизи неякісних бронежилетів (відео)

Відео дня

Розглянувши апеляцію сторони захисту, суд ухвалив зменшити розмір застави з 76 млн гривень до 20 млн гривень.

Як повідомляв УНІАН, 11 листопада директор Державного бюро розслідувань Роман Труба у своєму Telegram-каналі написав, що генерал-майору Дмитру Марченку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 76 млн грн. Він додав, що Печерський районний суд має обрати запобіжні заходи ще для чотирьох підозрюваних у справі закупівлі бракованих бронежилетів для Збройних сил України.

15 листопада за клопотанням Генеральної інспекції Генеральної прокуратури Печерський районний суд Києва обрав запобіжні заходи п’ятьом посадовцям Міноборони, яких підозрюють у закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів для Збройних сил України.

Так, трьом посадовцям Міноборони обрано запобіжний захід тримання під вартою із визначенням розміру застави 76 млн грн кожному, ще двом посадовцям – домашній арешт.