Вищий антикорупційний суд обирає запобіжний захід Вадиму Альперіну – одеському бізнесмену, якого звинувачують у створенні злочинної групи для махінацій на Одеській і Київській митницях.

Нині суд оголосив 40-хвилинну перерву через відсутність одного з адвокатів Альперіна, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожУ справі про загадкову загибель 14-річного хлопця у Прилуках стався несподіваний поворот (відео)

Прокурори просять взяти одесита під варту на 2 місяці.

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці затримали 10 осіб, серед яких семеро співробітників органів митного контролю, у зв'язку з порушенням митного законодавства. Перед цим заступник начальника Київської міської митниці в Державній фіскальній службі України Сергій Тупальський заявив про проведення обшуків у нього вдома.

За даними «Української правди», справа, в рамках якої правоохоронці провели спецоперацію, пов'язана з «одним з найвідоміших контрабандистів» України Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тисяч доларів. Крім того, 26 листопада президент України Зеленський закликав допомогти з розшуком одного з «хрещених батьків контрабанди в Україні» Альперіна.

27 листопада, детективи НАБУ повідомили про підозру семи посадовим особам митниці та екс-чиновнику фіскальної служби у зв'язку з махінаціями на митниці.