Суд, врахувавши обідній час, відклав розгляд справи до 14:00 / Скріншот

Після перерви на засідання Антикорупційного суду, де обирають запобіжний захід Вадиму Альперіну, викликали медиків на прохання адвоката обвинуваченого.

Про це повідомляє ТСН.

Читайте такожСуд обирає запобіжний захід "хрещеному батьку контрабанди" Альперіну (відео)

Відео дня

Адвокат заявив, що його клієнт поскаржився на здоров’я, але ліки не допомогли та є потреба виклику «швидкої».

Захисник переконував суддів, що виклик медиків не пов’язаний із відтягуванням засідання, а потрібен для того, щоб «хоча б поміряти тиск людині. Захворювання не є виявленим сьогодні – постійно така ситуація».

У відповідь прокурори запропонували паралельно розгляду справи викликати медиків, оскільки клопотання – об’ємне, а його розгляд триватиме довго.

Суд, врахувавши обідній час, відклав розгляд справи до 14:00.

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці затримали 10 осіб, серед яких семеро співробітників органів митного контролю, у зв'язку з порушенням митного законодавства. Перед цим заступник начальника Київської міської митниці в Державній фіскальній службі України Сергій Тупальський заявив про проведення обшуків у нього вдома.

За даними «Української правди», справа, в рамках якої правоохоронці провели спецоперацію, пов'язана з «одним з найвідоміших контрабандистів» України Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тисяч доларів. Крім того, 26 листопада президент України Зеленський закликав допомогти з розшуком одного з «хрещених батьків контрабанди в Україні» Альперіна.

27 листопада, детективи НАБУ повідомили про підозру семи посадовим особам митниці та екс-чиновнику фіскальної служби у зв'язку з махінаціями на митниці.