Правоохоронці зупинили незаконні будівництва фірми Альперіна / V_Zelenskiy_official

Київський районний суд Одеси заарештував будмайданчик бізнесмена Вадима Альперіна, підозрюваного в організації корупційної схеми на митниці, в результаті якої державі завдано збитків на суму понад 77,7 млн грн.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, за клопотанням Одеської місцевої прокуратури №1 судом накладено арешт на земельну ділянку по вул. Академіка Глушка, 17-А з забороною проведення будівельних робіт.

Читайте такожДетективи НАБУ затримали "хрещеного батька контрабанди" Альперіна

Відео дня

«Таких заходів у рамках розслідування правоохоронці вжили для запобігання привласненню коштів потенційних інвесторів, а також з метою проведення будівельно-технічної експертизи», - повідомили в прес-службі.

Як зазначається, таким чином, на даний час зупинено незаконні роботи з будівництва 16-поверхового 4-секційного будинку з торгово-офісними приміщеннями та підземним паркінгом.

У прес-службі пояснили, що, за даними слідства, для приватного підприємства-замовника будівельних робіт посадовці профільної фірми розробили й затвердили проектну документацію із заниженням класу наслідків (відповідальності) об'єкта.

Зокрема, в дозвільну документацію фактично внесено недостовірні відомості, затверджені директором цієї фірми, замовником і експертом.

Це дало змогу забудовнику будувати висотний будинок з порушенням містобудівного законодавства, у той час, як дозвіл на проведення робіт ще у вересні скасувало Управління ДАБК Одеської міськради.

Розслідування проводиться за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу України.

Як уточнив УНІАН поінформований співробітник місцевої прокуратури, власником споруджуваного висотного будинку є бізнесмен Вадим Альперін.

Як повідомляв УНІАН, 26 листопада правоохоронці затримали 10 осіб, серед яких семеро співробітників органів митного контролю, в зв'язку з порушенням митного законодавства. Перед цим заступник начальника Київської міської митниці в Державній фіскальної службі України Сергій Тупальський заявив про проведення обшуків у нього вдома.

За даними «Української правди», справа, в рамках якої правоохоронці провели спецоперацію, пов'язана з «одним з найвідоміших контрабандистів» України Вадимом Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тис. дол.

Крім того, 26 листопада президент України Володимир Зеленський закликав допомогти з розшуком одного з «хрещених батьків контрабанди в Україні» Альперіна.

27 листопада детективи НАБУ затримали Альперіна. Бізнесмен приїхав в офіс САП на допит, але там у холі його зустріли представники НАБУ.

28 листопада детективи НАБУ повідомили Альперіну про підозру в організації корупційної схеми на митниці, в результаті якої державі завдано збитків на суму понад 77,7 млн грн.