Апеляційна палата вирішила, що справа "діамантових прокурорів" не підсудна Антикорсуду / zik.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду передала справу "діамантових прокурорів" до Голосіївського районного суду Києва.

Про це повідомляє "Судовий репортер" з посиланням на ухвалу від 22 листопада.

Читайте такожСуд в Одесі взявся за бізнес "хрещеного батька контрабанди" Альперіна

Відео дня

Рішення ухвалено за клопотанням захисника одного з обвинувачених. У доводах йдеться, що справою займалися слідчі і прокурори Генеральної прокуратури, а не Національне антикорупційне бюро України. 

Прокурор Яніс Сімонов, який представляє обвинувачення у суді, проти клопотання адвоката заперечував.

Апеляційна палата вирішила, що справа не підсудна Антикорупційному суду. Вирішуючи, куди скерувати справу, суд аналізував зміст обвинувального акту. Зокрема, те, що перша частина хабара в сумі 50 тис. доларів передавалась у м. Києві в районі Одеської площі, а решта 100 тис. доларів по  вул. Фізкультури, 28 у Голосіївському районі Києва. Місце вчинення злочину є вирішальним для визначення підсудності за Голосіївським судом.

Довідка УНІАН. Колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і екс-першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна затримали 5 липня 2015 року за отримання хабара в розмірі 3 млн 150 тис. грн.

Також під час обшуків у Шапакіна було вилучено 400 тис. дол., а у Корнійця - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

4 січня 2016 року Генеральна прокуратура передала провадження стосовно так званих "діамантових прокурорів" до суду.