Екс-беркутівців обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані / Фото УНІАН

Судді Святошинського райсуду Києва для винесення вироку у справі проти п’ятьох екс-беркутівців, обвинувачених у масових вбивствах на Майдані 20 лютого 2014 року, не менш як рік перебуватимуть у кімнаті для нарад.

Про це головуючий у справі суддя Святошинського райсуду Сергій Дячук повідомив у коментарі кореспонденту УНІАН.

Читайте такожСуд виправдав екс-беркутівця, якого звинувачували у катуванні активістів ЄвромайдануДячук зазначив, що на сьогодні відбулося не менш як 200 судових засідань у справі екс-беркутівців.

Відео дня

«Опрацювати лише одне засідання під час написання вироку – це не менше ніж три дні. Це ж не просто зробити стенограму. Тут потрібно аналізувати, співставляти, робити висновки. А на сьогодні пройшло вже не менше 200 засідань, от і порахуйте», – сказав Дячук.

Він також заявив, що сподівається на покращення технічного забезпечення суду на початку наступного року, коли установа має переїхати у нову будівлю, оскільки на сьогодні судді працюють на комп’ютерах десятирічної давності, на яких, зокрема, неможливо переглядати відео у високій якості.

Нагадаємо, що раніше суддя Дячук прогнозував завершення судового процесу над екс-беркутівцями навесні 2020 року, після чого має виносити вирок.

Довідка УНІАН. Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-беркутівців Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових обов’язків, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

16 липня Святошинський райсуд Києва змінив запобіжний захід Тамтурі з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

24 жовтня Тамтурі було змінено запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета на нічний без носіння електронного браслета. Іншим обвинуваченим до 22 грудня продовжено запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.