Приводом для вечірки стала річниця створення бюро та роботи Труби на посаді директора / УНІАН

Директор ДБР Роман Труба влаштував вечірку для співробітників після того, як у мережу «злили» прослушку з його кабінету.

Про це повідомляють журналісти Bihus.info.

Закрита вечірка ДБР відбулась в італійському ресторані Vero Vero через 10 днів після «зливу» – 29 листопада.

Читайте також"Слуга" Стефанчук заснув у Раді (відео)

До ресторану також прибули перша заступниця Труби Ольга Варченко й співробітники львівського управління бюро, наголосили журналісти.

Приводом для вечірки стала річниця створення бюро та його керівництва. Після того, як помітили журналістів, гості заходу викликали поліцію, а самі виходили з будівлі, ховаючись за мікроавтобусом. Чергували й люди з парасольками, які допомагали приховувати обличчя відвідувачів ресторану.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань» (№ 2116).

Згідно із законом, чинного директора ДБР Трубу та його заступників звільнять. Згідно із законом, керівників ДБР обиратиме конкурсна комісія, до якої входитимуть троє членів від парламенту, троє - від президента, троє - від уряду. Квота Кабміну буде делегована міжнародними організаціями.

Крім того, законом передбачено, що для забезпечення безперервності та ефективності досудових розслідувань у справах Майдану слідчі органів прокуратури, прокурори можуть бути переведені, за їхньою згодою, без обов’язкового проведення конкурсу, до ДБР, але не пізніше 11 січня 2020 року.