"Воровайки" анонсували виступи в Україні / instagram.com/vorovaiki_official

Російський гурт “Воровайки” не допустять на територію України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Читайте такожУкраїнці "повалили" анонсовані концерти російських пропагандисток "Воровайок"

Відео дня

“Існує вже усталена практика Державної прикордонної служби і Служби безпеки України: ті представники російської естради, які їздять до окупованих територій Криму та Донбасу, або хто приїжджає туди з порушенням, без дозволу України, - їх не допускають на територію України. Щодо цього конкретного гурту. Якщо він був на окупованій території, то я впевнений, що і СБУ, і прикордонники не пропустять їх на нашу територію. А якщо цей гурт робив заяви, що Крим - це Росія, і в пісні це співалося, то дуже добре, що ви звернули на це увагу. І я впевнений, що керівництво прикордонної служби і СБУ зверне на це увагу”, - сказав Геращенко.

Своєю чергою голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко нагадав, що якщо російський громадянин не має обмежень від жодного уповноваженого органу, то заїде на територію України.

«А якщо буде проведена певна робота, яку можуть ініціювати патріотично налаштовані громадяни, тоді або ми, або СБУ приймемо відповідне рішення. І вони не будуть допущені в Україну», - сказав він.

Нагадаємо, гурт російського шансону «Воровайки», який виконує антиукраїнські пісні, анонсував серію концертних виступів у містах України. 5 грудня стало відомо про тимчасове призупинення продажу квитків. На сайті дистриб’ютора анонсу про виступ 11 лютого в Києві також вже немає.