Ілюстрація / REUTERS

Україна демонструє прогрес у людському розвитку, незважаючи на збройний конфлікт на сході країни.

Як повідомили УНІАН у Програмі розвитку ООН в Україні, зі 189 країн і територій, які представлені в Доповіді про стан людського розвитку за 2019-й рік, Україна посіла 88 позицію.

Постійна представник ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева зазначає, що Україна демонструє прогрес у людському розвитку, незважаючи на збройний конфлікт на сході та пов'язані з ним економічні потрясіння. «Україна та українці виявили величезну стійкість і бажання досягти успіху в цій країні. Про це свідчить зростаючий у країні індекс людського розвитку (ІЛР). ІЛР постійно зростає в Україні з 2000 року», - заявила Ґерчева.

Відео дня

Читайте такожУкраїна висловила протест ООН через візит кримських пропагандистів

За період з 1990-го до 2018-го року значення індексу людського розвитку України збільшилося на 6,3%.

За цей же період очікувана тривалість життя при народженні в Україні збільшилась на 2,1 роки, середня кількість років навчання збільшилася на 2,2 роки, а очікувана кількість років навчання зросла на 2,7 роки.

Проте рівень життя, який вимірюється валовим національним доходом (ВНД) на душу населення України, скоротився приблизно на 25,6% в період між 1990 та 2018 роками.

Так, результати дослідження свідчать, що скорочення середнього класу, високий рівень неофіційної та нестабільної зайнятості, проблеми соціального захисту, еміграція кваліфікованих і молодих працівників і відчуття нерівності перед законом посилюють проблему в Україні та регіоні.