Фото зі сторінки Facebook Юлії Кузьменко

Хірург та військовий медик Юлія Кузьменко, яку підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, у спілкуванні з близькими неодноразово обговорювала сценарії дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Країні.

Читайте такожПідозрювана у вбивстві Шеремета Кузьменко хотіла зробити з волонтерки Марусі Звіробій "сакральну жертву" - слідство

Про це на брифінгу розповів генерал Коваль. За його словами Кузьменко працює дитячим хірургом В Охматдиті, а під час АТО надавала допомогу військовим. За останні роки стала власником будинку та декількох автомобілів.

Відео дня

У розмовах з близькими Кузьменко неодноразово висловлювала радикальні погляди і обговорювала різні сценарії дестабілізації ситуації у Країні.

«Зокрема – залучення військових і проведення обстрілу столиці з реактивної артилерії», – зазначив Коваль.

Як доказ було наведено запис телефонної розмови Кузьменко. Її співрозмовник розповідає про комбрига, який готовий за відповідного наказу разом з бригадою «їхати на Київ».

«І правильно зроблять. Я дуже хочу, аби це сталося, мені цього Києва не шкода взагалі», – зазначила вона.

Далі вони починають обговорювати, скільки потрібно касет для «Градів», аби вразити столицю.

«Аби Київ привести в норму, треба 4-5 касет «Градів» випустити, та й усе», – зазначив співрозмовник.

У відповідь Кузьменко зазначає, що Києву вистачить і половини однієї касети.

Нагадаємо, за версією слідства саме Кузьменко заклала вибухівку під автомобіль журналіста Павла Шеремета влітку 2016 року.