Кіоски перевірять на предмет відповідності продуктів харчування чинним стандартам / Фото УНІАН

У Миколаєві перевірять заклади харчування, біля яких отруїлися п’ятеро далекобійників, двоє з яких загинули.

Читайте такожНа Київщині школярів годують неякісними продуктами – розслідування (відео)

Як повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови Миколаєва, сьогодні під час апаратної наради, яку провів очільник міста Олександр Сєнкевич, було ухвалено рішення про створення комісії щодо перевірки закладів харчування, біля яких було зафіксовано випадок групового отруєння.

Відео дня

За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олександра Герасіменя, 14 грудня на виїзді з Миколаєва було зафіксовано випадок отруєння п’ятьох осіб, двоє з яких загинули.

«За попередньою інформацією, ця подія класифікується як надзвичайна ситуація, пов’язана з отруєнням людей. У зв’язку з цим я прошу створити комісію за участі представників Держпродспоживслужби, департаменту економічного розвитку міської ради, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, адміністрації району, МВС, щоб перевірити кіоски, що розташовані на виїзді з Миколаєва на предмет відповідності продуктів харчування чинним стандартам», - сказав Герасіменя.

Сєнкевич доручив підготувати перелік відповідальних осіб, які можуть бути включені до складу такої комісії, та створити зазначену комісію.

Як повідомляв УНІАН, у Миколаєві ввечері 14 грудня до поліції надійшла інформація від лікарів про те, що у мікрорайоні Варварівка на вул. Одеське Шосе помер 54-річний далекобійник. Під час огляду його вантажного автомобіля був виявлений мертвим і його 38-річний напарник. Також було госпіталізовано ще трьох далекобійників.

Попередньо встановлено, що чоловіки вживали алкоголь та їжу у придорожньому кафе.

Відомості за фактом смерті двох людей внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.