Яна Дугарь / REUTERS

Адвокат Яни Дугарь, підозрюваної в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, звернувся до свідків з проханням не викладати інформацію у загальний доступ через вірогідність залякування.

Про це у понеділок, 16 грудня, у Facebook написав адвокат Віталій Коломієць.

«Щодо Яни Дугарь, друзі, не викладайте у відкритий доступ інформацію, кого, коли Яна лікувала, з ким була і т.д. Деяких свідків почали залякувати. Не робіть шкоди справі.

Відео дня

Коломієць наголосив, що є достатньо доказів її непричетності, і залишається лише правильно їх задокументувати.

Читайте такожСлідчий у справі вбивства Шеремета раптово пішов у відпустку - адвокат

"Ні Юлю, ні Ріфмастера, ні Яну раніше місяця не випустять (або через апеляцію, або клопотання про зміну запобіжного), слідчі і прокурори раніше не будуть подавати від себе клопотання про зміну запобіжного. Але можуть активно перешкоджати збирати докази вчинення ними злочину передбаченого ч.2 ст. 372 КК (притягнення завідомо невинної до відповідальності), а саме це ми, як захист, повинні робити і робимо", - додав адвокат.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня цього року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Лиса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня суд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.