Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування надають матеріальну, фінансову, інформаційну підтримку діяльності пластових, скаутських громадських об'єднань / УНІАН

Верховна Рада України ухвалила закон «Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України» з пропозиціями президента України Володимира Зеленського (№0976).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 316 народних депутатів із 391, зареєстрованого у сесійній залі.

Назву закону було змінено на «Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху».

Відео дня

Читайте такожПластуни та скаути передали Львову Вифлеємський вогонь миру (фото, відео)

Як зазначив голова Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту Андрій Кожем'якін, із закону було вилучено норми, які «суперечать законодавству та порушують принципи рівності громадських організацій».

«Відтепер закон стосується як пластових, так і скаутських громадських об'єднань. Питання визнання історичного внеску Пласту відображено у преамбулі. У статті першій додані визначення скаутського руху, пластового та скаутського методу пластової й скаутської освітньої програми», - розповів депутат.

Також закон передбачає розробку органами виконавчої влади та місцевого самоврядування державних та місцевих програми щодо дітей та молоді з урахуванням пропозицій пластових, скаутських громадських об'єднань.

Крім того, законом визначено, що органи виконавчої влади та місцевого самоврядування надають матеріальну, фінансову, інформаційну підтримку діяльності пластових, скаутських громадських об'єднань.

При затвердженні державного та місцевих бюджетів можуть передбачатися видатки на підтримку програм, проектів, спрямованих на досягнення пластової, скаутської освітньої навчальної програми.

Закон погоджено з Міністерством фінансів України, додав Кожем'якін.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня Верховна Рада ухвалила закон «Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України» (№10184).

Законом визначено, що пластовий рух - організація Пласту, яка діє в Україні та в інших країнах світу. Мета його державного визнання - інституційна підтримка Пласту, щоб Пласт став доступним для кожної дитини і молодої людини в Україні, а пластовий рух був доступним для всіх дітей та молоді, які постійно проживають за межами України (української діаспори).

Згідно із законом, держава гарантує фінансову підтримку Пласту через виділення у державному та місцевих бюджетах цільових коштів на реалізацію програм сприяння розвитку Пласту.

4 вересня президент заветував цей закон.