Климент каже, що чекає від Мінветеранів й уряду відповідних рішень, що дозволять повернути храми ПЦУ в Криму / УНІАН

Архієписком Кримської єпархії ПЦУ Климент зупинив оголошене ним безстрокове голодування.

Про це повідомляє Радіо Свобода. Крым.Реалии.

Читайте такожЕпіфаній анонсував візит Вселенського патріарха до України

Відео дня

«У неділю – 15 грудня – блаженніший митрополит Епіфаній просив зупинити голодування. Я не можу піти проти волі блаженнішого, і я пообіцяв, що призупиню голодування. Якщо я побачу, що питання не буде вирішуватися, тоді я продовжу це голодування. І я не зважатиму ні на які обіцянки, бо вже 6 років обіцянок і брехливих заяв від уряду», – сказав архієписком Климент.

За його словами, 18 грудня уряд України повинен показати перші результати, які можуть вирішити низку питань з кримською єпархією.

«Цього тижня відбулися зустрічі з міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксаною Колядою. Вона дала певні доручення профільним міністерствам до середи підготувати пропозиції, щоб до кінця тижня сформувати відповідні постанову й розпорядження, які будуть підписані прем’єр-міністром України», – додав він.

Нагадаємо, кримський архієписком Климент 10 грудня оголосив безстрокове голодування й вимагає захисту релігійної свободи українців на анексованому півострові.