Акція протесту триватиме надалі, намети Нацкорпусу залишаються під Радою / УНІАН

Лідер Національного корпусу Андрій Білецький заявив, що акція проти ухвалення закону про продаж земель сільгосппризначення під стінами Верховної Ради буде безстроковою.

Як повідомляє прес-служба Нацкорпусу, перебуваючи під стінами ВР Білецький сказав, що сутички з учасниками акції протесту проти ухвалення відповідного закону були спровоковані.

Читайте такожБіля парламенту розблоковано рух транспорту

Відео дня

«Не вдається довести народу, що це правильно, тому починаються репресії. Для цього й влаштували бійку», – сказав він.

За словами Білецького, поліція почала розгін людей нібито через те, що вони знаходяться на проїжджій частині вулиці Грушевського.

«Приводом для побиття людей поліцією стало те, що люди перебувають на проїжджій частині, хоча сама поліція перекрила всю Грушевського від Лаври до готелю «Дніпро» ще о 8 ранку. Тому сама поліція насправді та перекрила Грушевського. Організувала атаку з 3-х сторін – все це нагадує найкращі роки Януковича», – розповів він.

Білецький зазначив, що є багато питань щодо дій представників поліції під Верховною Радою.

«В найближчі дні спробуємо добиватись розбору по Міністерству внутрішніх справ, починаючи від міністра, закінчуючи «ментами», які по-звірячому били людей. Будемо вимагати правової оцінки того, що трапилось», – сказав Білецький.

Він повідомив, що акція протесту триватиме надалі, намети Нацкорпусу залишаються під Радою.

«Акція буде безстроковою. Фермери та аграрії хочуть принципово стояти на своєму і досягти результату», – додав Білецький.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 грудня, біля парламенту кілька тисяч осіб беруть участь в акції проти ухвалення закону про продаж земель сільгосппризначення.