Сутички під Радою / REUTERS

У сутичках під час акцій протесту у центрі Києва брали участь близько 500 осіб

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

За його словами, майже всі акції в центрі міста були проведені, згідно із заявками організаторів.

Відео дня

"Приблизно об 11.00 годині, всупереч заявкам акції, група людей намагалась встановити армійські намети на вулиці Грушевського. Поліція спілкувалася з ними і намагалася у форматі діалогу переконати їх цього не робили... Це не вдалося, вони все ж таки намагалися встановити намети... Після того, як діалогу не вийшло і почалися провокації проти поліцейських, поліція застосувала необхідну силу, кілька палаток було заблоковано... Близько 14.00 група людей почала перфораторами робити дірки в асфальті та встановлювати намети. Тоді було ухвалене рішення відтіснити їх і палатки вилучити, щоб не перекривати вулицю Грушевського", - розповів він.

Читайте такожАкція під стінами Верховної Ради буде безстроковою – лідер Нацкорпусу

Крищенко зазначив, що частина людей, які провокували поліцію - кидали каміння, наносили удари, була затримано (26 осіб). За словами очільника поліції Києва, затриманим надана медична та юридична допомога. Стосовно них порушене кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (опір працівнику поліції) Кримінального кодексу України та проводиться розслідування.

"На теперішній час постраждало 17 поліцейських, вони звернулися до медиків з легкими травмами - садна обличчя, забій носа, переломи пальців і багато опіків очей від використання газу. Двоє цивільних осіб звернулися до медичних закладів, зараз з ними будуть спілкуватися поліцейські, щоб з'ясувати, коли і за яких обставин вони отримали ці тілесні ушкодження", - зауважив він.

За словами Крищенко, зранку на початок акцій у них брали участь до 4,5 тис. осіб, а у сутичках - близько 500 осіб.

За безпекою та порядком під час акцій стежили 2,5 тис. правоохоронців.