Фото REUTERS

За фактом сутичок 17 грудня біля Верховної Ради правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу  України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС).

Читайте такожУ поліції назвали кількість осіб, які брали участь у сутичках під РадоюЗазначається, що внаслідок сутичок біля будівлі Верховної Ради та в урядовому кварталі були затримані та доправлені до райвідділку поліції 26 людей.

Відео дня

За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, сьогодні під парламентом відбувалися узгоджені акції від чотирьох організацій: три – щодо земельного закону та одна – про розмитнення авто на європейських номерах. Однак деякі учасники порушили домовленості та почали встановлювати неузгоджені намети посеред вулиці Грушевського. Силовикам довелося застосувати «необхідну силу».

Наразі постраждалих поліцейських нарахували 17. У них незначні травми: опіки очей від сльозогінного газу, садна, зламаний палець. Також до лікарні звернулося двоє цивільних.

Як повідомляв УНІАН, зранку біля парламенту кілька тисяч осіб брали участь в акції проти ухвалення закону про продаж земель сільгосппризначення. Пізніше між активістами та правоохоронцями сталися сутички.