Спецпризначенці взяли штурмом судову залу та вивели звідти Кузьменко, щоб відвезти до СІЗО / Скріншот

З Київського апеляційного суду з травмою шиї та гіпертонічним кризом госпіталізували одну людину, яка постраждала під час штурму зали засідань, де мав відбутись розгляд скарги адвоката на рішення Печерського районного суду Києва про тримання під вартою підозрюваної у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета лікарки Юлії Кузьменко.

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомила фельдшер волонтерської «швидкої допомоги».

Читайте такожПідозрювану у справі Шеремета після штурму судової зали повезли до СІЗО (відео)

Відео дня

«Були постраждалі. Я так розумію, що це колишній комбат 25-го батальйону «Київська Русь» - у нього травма шиї і гіпертонічний криз, точніше вже встановлять рентген-знімки, чи там є перелом, чи ні. Це єдиний, якого повезли (до лікарні - УНІАН), декільком було ще погано, але їх уже нікуди не везли - їм було надано допомогу на місці», - зазначила вона.

За даними волонтерів, присутніх у суді, постраждав екс-командир 25-го батальйону територіальної оборони Київської області «Київська Русь» Андрій Янченко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 грудня, засідання Київського апеляційного суду з розгляду скарги адвоката на рішення Печерського районного суду Києва про тримання під вартою Кузьменко було перенесено на 24 грудня через неявку прокурорів. Це викликало обурення з боку присутніх у залі, які прийшли підтримати Кузьменко та взяти її на поруки, а також з боку адвоката Добоша.

Кузьменко заявила: «Я не поїду звідси, поки не буде засідання. Я буду кричати і чіплятися за все, що завгодно. Я маю право на це засідання».

Після цього на третій поверх будівлі суду, де в залі засідань була Кузьменко, піднялися та розташувалися в коридорі близько 15 співробітників поліції особливого призначення. Пізніше вони пішли звідти.

У Генеральній прокуратурі пояснили, що «неналежне інформування прокурорів про засідання та несвоєчасне надходження матеріалів з Печерського районного суду стало причиною відкладення Київським апеляційним судом розгляду скарги сторони захисту однієї з підозрюваних у справі щодо обраних запобіжних заходів».

Згодом спецпризначенці взяли штурмом судову залу та вивели звідти Кузьменко, щоб відвезти до СІЗО.