Захист Антоненка вважає докази слідства припущеннями / фото УНІАН

Адвокат Станіслав Жерновніков просить суд скасувати ухвалу про тримання підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під вартою та обрати йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Читайте такожВбивство Шеремета: адвокат Кузьменко поставивши під сумнів докази слідства проти АнтоненкаЯк передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на засіданні Київського апеляційного суду.

Крім того, адвокат Костянтин Татарченко просить суд взагалі не обирати жодного запобіжного заходу, оскільки впевнений, що докази слідства, викладені у підозрі, про причетність Антоненка до вбивства Шеремета, є лише припущенням слідчих.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня суд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.

18 грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції України (відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів), через підозри в упередженості слідчих.

За словами його адвоката, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, його досі не перевели до СІЗО.