Під час засідання суд дозволив допитати колишнього чоловіка підозрюваної Дмитра Кузьменка \ УНІАН

Колишній чоловік підозрюваної у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета лікарки Юлії Кузьменко Дмитро Кузьменко під час допиту на судовому засіданні у Київському апеляційному суді заявив, що у ніч вбивства вона перебувала вдома.

Читайте такожСуд розглядає апеляцію на арешт підозрюваної у вбивстві Шеремета Юлії Кузьменко (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, під час засідання суд дозволив допитати колишнього чоловіка підозрюваної Дмитра Кузьменка.

Відео дня

За його словами, в ніч з 18 на 19 липня 2016 року разом із Кузьменко вони зустрічали сина з відпочинку та повернулися посеред ночі, а весь наступний день його дружина провела із сином, а він певний час перебував на роботі, однак всю ніч з 19 на 20 липня подружжя провело разом у своїй квартирі.

«В ніч з 19 на 20 вона беззаперечно і без всяких сумнівів була вдома. Крім того, у Юлі протягом цього часу спостерігалися проблеми зі здоров‘ям, які не дозволяли їй надовго покидати приміщення», - зазначив Кузьменко.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив арештувати на два місяці Антоненка.

18 грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції, відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, через підозри в упередженості слідчих.

23 грудня Київський апеляційний суд залишив Антоненка під вартою.