В українській армії створена мережа навчальних центрів \ фото president.gov.ua

У 2020 році в українській армії планують підготувати 7 тис. 730 сержантів, що майже на 2 тис. більше, ніж у цьому році.

Читайте такожУсі частини ЗСУ перейдуть на нову систему харчування з початку 2020 року - міністр оборони

Відео дня

Про це повідомляє "АрміяInform" з посиланням на Головне управління персоналу Генштабу ЗСУ. "З 7 тис. 730 сержантів, яких планується підготувати наступного року, 457 стануть інструкторами. В цьому році професійними сержантами стали більше 5 тис. 800 військовослужбовців", – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в українській армії створена мережа навчальних центрів, коледжів і центрів підготовки сержантського складу, які структурою, функціями та завданнями тотожні відповідним установам у країнах НАТО.

Система підготовки сержантів в Україні передбачає багаторівневість за зразком армій НАТО. Програми курсів забезпечують базовий, середній, підвищений та високий рівні. Кожен з них передбачає два етапи: підготовку командира-лідера, а також професійну виучку відповідно до роду військ, виду збройних сил та військово-облікової спеціальності.

Наголошується, що українські сержанти постійно проходять підготовку в іноземних військових навчальних закладах та навчально-тренувальних центрах. Серед них можна відзначити школи НАТО в Обераммергау, ВС Швейцарії, Литви, Латвії, Польщі, а також дві академії збройних сил США.