фото: Кримська солідарність/Facebook Абдурахмана Ульчицкого затримали вдруге за день / фото: Кримська солідарність/Facebook

На адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом російські прикордонники затримали активіста Абдурахмана Ульчицького.

Читайте такожКримського татарина Джаферова після допиту російських прикордонників відвезли на "швидкій"

Про це громадське об'єднання «Кримська солідарність» повідомляє в Facebook.

Відео дня

«На КПП «Каланчак» російськими прикордонслжбами вдруге за сьогодні затримано активіста, який проживає в Старому Криму, Абдурахман (Володимир) Ульчицький. Він є зятем активіста Зеккія Куламетова», - сказано в повідомленні.

Зокрема, близько 11.00 Ульчицького вперше затримали на додаткову перевірку при переході кордону у напрямку з окупованого Криму. Весь цей час його чекали родичі, серед яких дружина, а також родина її брата з чотирма дітьми. Ульчицького відвели в приміщення, забрали телефон і ставили питання про список контактів і листування.

«Через дві години його відпустили. Він благополучно супроводжував родичів. На зворотному шляху, при повторному переході російського КПП був затриманий співробітниками у формі з шевронами ФСБ», - сказано в повідомленні.

Правозахисники заявили, що стежать за ситуацією.

Як повідомляв УНІАН, 11 грудня російські прикордонники Федеральної служби безпеки заявили про затримання громадянина України на в'їзді в окупований Крим.