У результаті пожежі загинуло 16 осіб / фото facebook.com/MNS.GOV.UA

Всіх постраждалих під час пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виписано з лікарень.

Про це повідомила прес-служба мерії міста.

Читайте такожПожежа в коледжі Одеси: ідентифіковано тіла всіх 16 загиблих (відео)

Відео дня

«Постраждалих на пожежі всіх виписали додому», - повідомили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

У результаті пожежі загинуло 16 осіб (з них 14 було знайдено під час розбирання завалів), постраждало більш як 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Крім того, в зв'язку з пожежею ДБР проводить розслідування за фактом службової недбалості співробітників регіонального главку ДСНС (ч. 2 ст. 367 ККУ).

У зв'язку з пожежею звільнено начальника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака та одного з його заступників Михайла Вовка.

10 грудня правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі. Наступного дня суд помістив її під цілодобовий домашній арешт.

Урядова комісія назвала причиною пожежі в коледжі загоряння побутового електрообладнання, яке виникло на третьому поверсі будівлі.

Експерти ідентифікували тіла усіх загиблих під завалами, що утворилися в результаті пожежі.