У Мінсоцполітики розповіли, проти яких "секонд-хендів" почнуть боротьбу / фото УНІАН

У Міністерстві соціальної політики переконують, що боряться зі "схемами на гуманітарці" та не перешкоджатимуть легальному бізнесу "секонд-хендів".

Про це 30 грудня на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра соціальної політики Олег Коваль. 

Читайте такожСеконд-хенд для бутиків: озвучені втрати від афер з гуманітаркою (інфографіка)

Відео дня

Чиновник наголошує, що головне завдання припинити потік контрабанди, яка завозиться в Україну під виглядом гуманітарної допомоги за яку не сплачуються податки. 

"Гуманітарну допомогу" не потрібно розмитнювати, адже це предмети, які безкоштовно роздаються цільовим категоріям населення чи установам. Цим користуються певні ділки, які завозять вживані речі як "гуманітарку", а потім продають у магазинах та бутіках. Щороку від цих схем державний бюджет втрачає до 2 млрд грн.

"Ми жодним чином не виступаємо проти легальних магазинів із вживаними речима, тобто "секонд-хендом". Якщо товари в ці магазини завезені та продаються відповідно до норм вітчизняного законодавства, - ми не маємо нічого проти!", – йдеться в дописі. 

Нагадаємо, що Міністерство соціальної політики розробляє нормативно-правові акти, після ухвалення яких, виявиться під забороною ввезення секонд-хенду в Україну під виглядом гуманітарної допомоги.