Розслідуванням убивства у Каховці керуватиме Офіс генпрокурора/ фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка визначив групу прокурорів Офісу, які координуватимуть роботу слідчих та прокурорів у розслідуванні резонансного вбивства жителя міста Каховка, яке сталося 1 січня 2020 року.

Про це повідомили у прес-службі Офісу генпрокурора.

Читайте такожДеякі докази у справі про стрілянину у Каховці з участю екс-міліціонера зникли – ЗМІ

Відео дня

Зазначається, що завдання прокурорів Офісу, які вже виїхали на місце злочину, – ретельне і об’єктивне вивчення всіх версій вчиненого, стану провадження, вжиття заходів до встановлення всіх причетних до вбивства осіб.

Як повідомляв УНІАН, вранці 1 січня 2020 року в м. Каховка Херсонської області 29-річний чоловік скоїв кілька пострілів з рушниці в живіт іншому 26-річному місцевому жителю Володимиру Чебукіну. Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий через два дні помер. 3 січня суд заарештував підозрюваного на 60 діб без права внесення застави.

За фактом вбивства розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

На момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції.

Стосовно поліцейського призначено проведення службового розслідування, його відсторонено від виконання службових обов'язків. Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за ст. 365 КК України.

4 січня під місцевим управлінням поліції відбулася акція протесту. Місцеві жителі вимагали розслідування резонансного вбивства.

5 січня начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції в Херсонській області Микола Вербицький заявив, що в Каховці проведуть повторну судово-медичну експертизу.