REUTERS

Російські терористи так званої "ДНР" відловлювали громадян України на вулицях Донецьку в новорічну ніч.

Про це в блозі OBOZREVATEL повідомив блогер «Фашик Донецький», відзначаючи, що вилов бойовики здійснювали прямо в центрі міста – недалеко від встановленої для святкування новорічної ялинки.

Читайте такожБлогер з Криму розповів, як росіяни погрожували "підвалами" на Донбасі

Відео дня

За його словами, це сталося завдяки скасуванню підконтрольними Кремлю главами "республіки" комендантської години в новорічну ніч.

"В окупованому РФ Донецьку типу скасували комендантську годину. Чому типу? Все просто: ти звичайно можеш ходити ввечері по вулицях, але обов'язково з документами і тільки з паспортом РФ або "динирійським" аусвайсом. Також ти не маєш права кататися Донецьком на авто з автономерами України, тільки з "динирійськими". Навіть гітлерівці на окупованих до такого не додумалися, а РФ змогла", - пояснює блогер.

Також він повідомив, що збройні "днровці" влаштовували облави на громадян з паспортом України.

«Центральна площа міста, йолка, свято, холопи. Також у виставі беруть участь макаки, вони ж російськомовні нацисти, в завдання яких входить ловити людей в кращих традиціях гітлерівців. На площі лисого сифілітика фактично нікого не чіпають патрулі. Кому не пощастило, абізяна з IQ табуретки перевіряє документи і якщо у нього Українські документи при собі, то з центральної площі Донецька, в новорічну ніч, ти їдеш з макаками в бобику в типу РОВД до поліцаїв», – розповів блогер.

При цьому він підкреслює, що бойовики відловлювали громадян України не в самому епіцентрі святкування, а поодаль – "метрів за 200 від йолки".

Крім того, блогер загострює увагу на тому, що "днровців" не зупиняли навіть присутні діти – "Ти з дітьми прийшов на йолку подивитися, але з українськими документами? В бобік давай вантаж і уїжджай".

Крім того, блогер розповів про вилов громадян, що підтримують Україну, в кафе, барах та інших громадських місцях.