Антоненко просить доставити його до суду / УНІАН

Київський апеляційний суд переніс розгляд скарги на арешт музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, підозрюваного у причетності до вбивства влітку 2016 року журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент УНІАН, Антоненко брав участь у засіданні через відеоконференцзв'язок із ізолятора тимчасового тримання.

На початку судового засідання адвокат Віталій Галенченко заявив про відвід двох суддів з колегії – Тетяни Фрич та Юрія Сливи. Адвокат мотивував це тим, що вони розглядали апеляційну скаргу захисників іншої підозрюваної у справі (лікарки Юлії Кузьменко) та винесеним рішенням про залишення її під вартою вже висловили свою позицію у справі.

Відео дня

Однак у їхньому відводі було відмовлено.

Крім того, адвокати клопотали про доставлення до зали судових засідань Антоненка через те, що їм незручно спілкуватися з ним та обговорювати позицію у справі.

Сам підозрюваний також заявив, що заперечує про участь у засіданні шляхом відеоконференцзв'язку та просить доставити його до суду.

Колегія суддів, порадившись на місці, задовольнила клопотання захисту та перенесла засідання на 11.30 10 січня.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

Читайте такожСправа Шеремета: суд змінив місце домашнього арешту підозрюваній Дугарь

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь та подружжя добровольців Інну ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, та Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.