Адвокат зазначив, що слідству надано всі матеріали на підтвердження алібі Кузьменко / фото УНІАН

Адвокат підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета лікарки Юлії Кузьменко заявив, що стороні захисту не дають ознайомитися з матеріалами.

Про це повідомив адвокат Владислав Добош на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожАдвокати заявляють, що за місяць перебування в СІЗО з Антоненком фактично не проводилися слідчі дії

Відео дня

За його словами, за останні 10 днів не було проведено жодної слідчої дії за участю Кузьменко, на яких наполягає вона сама та сторона захисту.

"Місяць захисту не дають ознайомитися з матеріалами які навіть були публічно озвучені. Бо власне немає жодного доказу, який би вказував на її причетність!", - зазначив Добош.

При цьому адвокат додав, що сторона захисту надала слідству всі матеріали непричетності та підтвердження алібі Кузьменко, але "ніхто в порушення законодавства України не спішить її звільняти".

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня року Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив арештувати на два місяці Антоненка.

23 грудня 2019 року Київський апеляційний суд залишив Антоненка під вартою, а 24 грудня судді залишили під вартою іншу підозрювану – лікарку Юлію Кузьменко.

У ніч на 3 січня 2020 року було проведено слідчий експеримент з підозрюваною Юлією Кузьменко. Ще один підозрюваний, Андрій Антоненко, від участі в експерименті начебто відмовився через відсутність на місці адвоката.