Нормативний термін експлуатації тепломережі - 25 років / фото УНІАН

У 80% тепломереж у Києві закінчились нормативні строки експлуатації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це начальник відділу експлуатації теплових мереж КП «Київтеплоенерго» Олександр Пелипишин повідомив на брифінгу в Києві.

Читайте такожУ КМДА прокоментували прорив тепломережі в центрі Києва – обіцяють, що відключень води не будеЗа його словами, трубопровід на вулиці Антоновича біля торговельно-розважального центру Ocean Plaza, на якому вчора сталася аварія, працює вже 33 роки, і його необхідно відремонтувати чи замінити.

Відео дня

«25 років – нормативний термін експлуатації, але все залежить від зовнішніх чинників у тому числі. Трубопровід може більше працювати, але все залежить від того, що на нього впливає», – додав Пелипишин.

Він зауважив, що у Києві прокладено 2,7 тисячі кілометрів тепломереж, з яких 80% вже відпрацювали свої нормативні терміни експлуатації, їх необхідно ремонтувати.

Разом з тим він заявив, що одночасно замінити усі теплові мережі у Києві ні фінансово, ні технічно неможливо.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня у Києві поблизу Либідської площі через прорив магістрального трубопроводу теплопостачання стався вилив гарячої води на дорогу і підтоплення першого поверху та підвального приміщення ТРЦ Ocean Plaza.

За даними КМДА, трубопровід діаметром 1000 мм був прокладений у 1987 році. Він обслуговує близько 3 тисяч будівель.

Також у КМДА повідомляли, що внаслідок прориву трубопроводу та виливу теплоносія опіки отримали 9 осіб, серед постраждалих – пасажири маршрутки, що потрапила у місце витоку теплоносія, та перехожі.

Сьогодні, 14 січня, у КП «Київтеплоенерго» заявили, що пошкодження трубопроводу біля ТРЦ Ocean Plaza планують ліквідувати до ранку 15 січня.