Нині в суді розглядатимуть клопотання адвокатів про зміну запобіжного заходу на особисті поруки / УНІАН

Підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яну Дугарь не викликали на слідчий експеримент.

Про це в залі суду заявив один з адвокатів Дугарь Віталій Коломієць, передає hromadske.

«Якщо у слідства немає відповіді на наші клопотання, які параметри будуть встановлені для слідчого експерименту? Та дівчина, яка проходить з тими навушниками… Який її зріст, яка довжина ніг, яке співвідношення рук тощо? Якщо їх нам не надають, або їх у них взагалі немає, що свідчить про ту нікчемну порівняльну експертизу. То який сенс брати у такому експерименті участь?», – сказав Коломієць.

Відео дня

Читайте такожВбивство Шеремета: адвокат Кузьменко скаржиться на недопуск до матеріалів справи

«Ми їм відправляли запит, аби вони надали докази, що вони нас викликали», – уточнив адвокат.

Раніше слідчі заявляли про відмову адвокатів щодо участі Яни Дугарь у слідчому експерименті.

Нині в суді розглядатимуть клопотання адвокатів про зміну запобіжного заходу на особисті поруки.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків.

Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня року Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року.

Вночі 14 грудня суд постановив арештувати на два місяці Антоненка. 23 грудня 2019 року Київський апеляційний суд залишив Антоненка під вартою, а 24 грудня судді залишили під вартою іншу підозрювану – лікарку Юлію Кузьменко.

У ніч на 3 січня 2020 року було проведено слідчий експеримент з підозрюваною Юлією Кузьменко. Ще один підозрюваний, Андрій Антоненко, від участі в експерименті начебто відмовився через відсутність на місці адвоката.