Вік призову з 18 років чітко прописаний в законі і ніколи не змінювався / фото president.gov.ua

 Призивати на строкову військову службу 18-ти та 19-річних юнаків не будуть, за виключенням тих випадків, коли вони добровільно виявлять бажання вступити до лав Збройних сил України.

Про це повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк, інформує прес-служба Міноборони.

Читайте такожВ Україні повернули призов в армію з 18 років

Відео дня

Він зауважив, що вік призову з 18 років чітко прописаний у законі і ніколи не змінювався, відповідно, указ президента №13 від 16 січня про чергові призови громадян України на строкову службу в 2020 році виданий відповідно до вимог чинного законодавства.

"Водночас, ми отримуємо чимало звернень і побажань щодо можливості проходити строкову службу саме з 18 років. Аргументація – раціональне планування молодою людиною своїх подальших кроків щодо навчання, працевлаштування та особистого життя", - наголосив міністр.

Загороднюк підкреслив, що під час призову у 2020 році повістки отримають, як і раніше, молоді люди від 20 років. А ті українці, кому виповнилося 18 та 19 років – за їхнім власним бажанням. "Отже, ніхто з хлопців до 20 років до проходження строкової служби примусово залучатися не буде", - конкретизував він.

Також Загороднюк нагадав, що військовослужбовці строкової військової служби не залучаються для виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 січня, президент Володимир Зеленський підписав указ №13/2020 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році".

Згідно з указом, на 2020 рік визначені такі терміни проведення чергових призовів громадян на строкову військову службу: 1) квітень-червень; 2) жовтень-грудень.