Фігуранту повідомлено про підозру / dpsu.gov.ua

В Одеській області СБУ викрила антиукраїнського інтернет-агітатора, який вербував громадян для участі в терористичних організаціях «ЛНР» і «ДНР».

Читайте такожРосіянин намагався вивезти з України оптичний приціл до гранатомета (фото)

Як повідомили УНІАН в Управлінні СБУ в Одеській області, співробітники спецслужби під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили інтернет-агітатора, який діяв в інтересах країни-агресора.

Відео дня

Як зазначається, оперативники спецслужби встановили, що чоловік регулярно розміщував на персональних сторінках соцмереж інформацію із закликами до зміни державного кордону та конституційного ладу України. Також зловмисник популяризував терористичні організації «ЛНР» і «ДНР».

Матеріали для публікації агітатор отримував з російських пропагандистських інтернет-видань і сайтів бойовиків незаконних збройних формувань.

Вчора під час обшуків співробітники СБУ виявили в квартирі агітатора комп'ютерну техніку та мобільні пристрої з матеріалами, що підтверджують його протиправну діяльність.

«Крім того, встановлено, що цей чоловік займався вербуванням громадян для незаконної участі в терористичних організаціях «Л/ДНР», - повідомили в управлінні.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України фігуранту повідомлено про підозру.

Тривають слідчі дії.