Загиблих внаслідок авіакатастрофи сьогодні поховають / фото: Офіс президента України

Екіпаж та пасажирів, які загинули внаслідок катастрофи літака МАУ, поховають сьогодні. Жалобні церемонії пройдуть у декількох містах.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожУ РНБО повідомили про складні переговори з Іраном щодо повернення "чорних скриньок" літака МАУ

Жертв збитого в Ірані "Боїнга" доправили на батьківщину напередодні. Дев’ятьох членів екіпажу та двох пасажирів рейсу PS 752 в аеропорту "Бориспіль" зустрічали тисячі людей. Аби віддати останню шану загиблим - пересічні люди до пізнього вечора приходили на летовище із квітами.

Із загиблими сьогодні прощатимуться Київщина, Чернігівщина і Франківщина.

Двоє пілотів, зокрема, Наумкин та Гапоненко спочинуть на Берковецькому цвинтарі – там часто ховають саме пілотів. Згідно із традицією, під час церемонії літак пролітає над могилою, і такий рейс уже запланований. Пілоти зазвичай здійснюють маневр ніби кивають крилами, аби підхопити душі, які йдуть у небо.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані зазнав аварії літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. Пасажири і екіпаж загинули.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

В Іран була направлена експертна група з України.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки» та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака. 

19 січня до Києва доправили борт з тілами загиблих українців. Його зустрічали президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Олексій Гончарук, голова Верховної Ради Дмитро Разумков та інші високопосадовці, а також співробітники МАУ й багато інших людей.