Суд пом’якшив запобіжний захід для Головіна / фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд України зазначив підозрюваному в привласненні речових доказів екс-начальнику Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитру Головіну запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, призначивши заставу в розмірі 525,5 тис. грн.

Про це сказано в рішенні суду, ухваленому 17 січня.

Читайте такожПідозрюваний у корупції екс-начальник одеської поліції не задекларував 2 квартири і машину - НАЗК

Відео дня

Згідно з документом, до суду надійшло клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу Головіну, підозрюваному в привласненні контрафактних сигарет на 50 млн грн.

Заслухавши думки сторін, суд вирішив змінити запобіжний захід - як альтернатива нічному домашнього арешту підозрюваний (або уповноважені особи) може внести заставу в розмірі 250 прожиткових мінімумів, що становить 525,5 тис. грн.

На Головіна покладається ряд зобов'язань. Зокрема, прибувати до слідчого, прокурора, в суд на першу вимогу, не змінювати свого місця проживання, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними в кримінальному провадженні, здати на зберігання у Державну міграційну службу України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, носити електронний засіб контролю.

Термін дії цих зобов'язань визначений судом по 16 березня включно.

Як повідомляв УНІАН 25 липня 2019 року в Одесі був затриманий колишній начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін, який разом з іншими особами, в тому числі своїм екс-заступником, підозрюється у привласненні контрафактних сигарет на 50 млн грн.

Пізніше йому було обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.