Павловський підозрюється у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів / УНІАН

Прокуратура просить суд взяти під варту терміном на 60 діб без альтернативи внесення застави колишнього помічника народного депутата Ігоря Павловського, затриманого вчора у рамках розслідування справи щодо створення злочинної організації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прокурори заявили на засіданні Печерського райсуду столиці.

Читайте такожСправа Гандзюк: у СБУ розповіли подробиці обшуків та затримання Павловського (фото)

Відео дня

У клопотанні про обрання запобіжного заходу прокурори зазначили, що навесні 2018 року Павловський створив і очолив організоване злочинне угруповання, яке займалося побиттям, залякуванням громадських активістів на Херсонщині, знищенням їхнього майна, заволодіння чужим майном.

За даними слідства, Павловський та члени його угруповання Сергій Торбін, Павло Пилипенко, чоловік на прізвисько «Брага», а також невстановлені на сьогодні особи, скоювали злочини проти громадської безпеки та проти життя і здоров'я громадян.

Окрім того, як зазначили прокурори, Павловський не з'являвся на засідання судів у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк і має зв'язки серед правоохоронців у Херсонській області.

Сукупність цих обставин, і те, що Павловський підозрюється у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів, на переконання сторони обвинувачення, свідчить про те, що йому необхідно обрати безальтеративний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв УНІАН, Павловського затримали 20 січня в Херсоні під час спецоперації з припинення діяльності злочинної організації. Всього було проведено 35 обшуків, повідомлено про підозру 9 громадянам. Вилучено коштів в еквіваленті понад 1,1 млн грн.

Слідство вважає, що Павловський створив та очолив злочинну організацію, яка займалася організацією масових заворушень, залякуванням, побиттям людей та підпалами автомобілів жителів Херсонщини для припинення їхньої громадської діяльності (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України).

В Офісі генпрокурора пояснили, що Павловський в іншому провадженні обвинувачується у допомозі нападникам на Гандзюк сховатися від слідства (ч.1 ст.396 Кримінального кодексу України).