REUTERS

Колишні генеральний директор і головний бухгалтер державного підприємства «Укрвакцина» постануть перед судом за підозрою у заволодінні 245 тис. грн.

Читайте такожМайже третина ветеранів АТО/ООС мають дохід менш як 10 тисяч гривень - опитування

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, відомство направило до суду обвинувальний акт стосовно колишніх гендиректора та головного бухгалтера ДП «Укрвакцина» МОЗ Україна за фактом заволодіння коштами держпідприємства у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Відео дня

Встановлено, що упродовж 2016-2017 років колишній керівник ДП «Укрвакцина» за пособництва головного бухгалтера незаконно отримав кошти держпідприємства на суму 245 тис. грн під виглядом премій, надбавок та неправомірно завищеного посадового окладу.

За результатами проведеного слідчими ДФС у місті Києві досудового розслідування здобуто достатні докази для скерування обвинувального акту до суду за обвинуваченням експосадовців у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 та ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК України відповідно.

З метою забезпечення відшкодування завданих збитків держпідприємству на майно обвинувачених накладено арешт.

Також у прес-службі нагадали, що нині триває судовий розгляд провадження стосовно колишнього гендиректора «Укрвакцини» за фактом розтрати коштів підприємства на загальну суму понад 1,5 млн грн (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 ККУ).