Джемілєв розповів про майбутню акції кримських татар / УНІАН

Учасники ходи, яку запланував Меджліс кримськотатарського народу до Криму на початок травня, ставлять своєю метою нагадати про окупацію півострова.

Про це розповів лідер кримськотатарського народу, нардеп Мустафа Джемілєв в інтерв'ю виданню "Апостроф".

Він підкреслив, що основні деталі поки розкривати не будуть, але порівняв майбутню подію з блокадою півострова.

Відео дня

"Ми поки не розкриваємо деталі. Але сподіваємося, що ця акція підніме тему Криму так само, як блокада 2015 року", - сказав Джемілєв.

Чисельність маршу, за його словами, залежить від того, як вдасться донести необхідність акції до українців. "Також все залежить і від наших міжнародних партнерів. Планується, що будуть присутні депутати Європарламенту, ПАРЄ, видні державні діячі західних країн. Але ми тільки починаємо думати про організацію", - пояснив він, додавши, що маршрут ходи поки не уточнюють.

Читайте такожМасове перетинання адмінкордону: у Меджлісі назвали дату "Маршу гідності до Криму"

"Хочемо, щоб окупанти готувалися на всіх напрямках, щоб їм було більш затратно", - сказав нардеп.

Джемілєв також уточнив, що організатори розуміють можливість провокацій з боку окупантів. При цьому, він підкреслив, що акція буде носити мирний характер. "Ми туди йдемо з голими руками, без зброї", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, кримські татари 3 травня планують відправитися в окупований Крим в рамках міжнародної мирної ненасильницької акції "Світ проти насильства і окупації. Марш гідності".

На такі плани вже відреагували представники окупаційної влади півострова.