Ілюстрація / REUTERS

На Донеччині ректор університету отримував хабарі у вигляді автомобілів BMW.

Як повідомили УНІАН в Офісі генерального прокурора України, завершено досудове розслідування щодо ректора одного з вищих навчальних закладів Донецької області.

Підозрюваному інкриміновано отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднане з вимагання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368), та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209) Кримінального кодексу України.

Відео дня

За версією слідства, посадовець протягом 2018 року отримав від представника товариства з обмеженою відповідальністю, яке займається організацією набору на навчання іноземних громадян, два автомобілі BMW X3 вартістю понад 1,2 млн грн та BMW X5 вартістю більш як 1,6 млн грн за підписання наказів про зарахування іноземців на навчання до університету.

Читайте такожУ Києві голову ГО затримали за підбурювання дати $20 тисяч хабаря

Згодом він вніс до щорічної декларації про доходи завідомо недостовірні дані щодо отримання у користування BMW X3 на підставі неіснуючого договору позики.

У даний час триває ознайомлення підозрюваного і його захисника з матеріалами досудового розслідування, після цього обвинувальний акт буде передано до суду для розгляду по суті.