Кіану Рівз потрапив в український підручник з історії / Скріншот

Міністр освіти і науки України Ганна Новосад заявила, що уряд перегляне критерії відбору та експертизи підручників після того, як до одного з них для 10 класів потрапила «фотожаба» з актором Кіану Рівзом.

«Мемчик у підручнику замість оригінальної фотографії — це все, що потрібно знати про підхід багатьох видавців до створення та верстки підручників», — написала Новосад у Facebook та додала, що автори часто порушують авторське право.

«На жаль, я ще не бачила у нас жодного підручника без ляпів, де поважається авторство всіх візуальних матеріалів (і не лише візуальних), а підхід до викладу інформації логічний та сприяє кращому навчанню», — стверджує міністр.

Відео дня

Читайте такожМіністр освіти України розгнівала мережу заявою про низьку зарплату

За її словами, зараз уряд реорганізовує Інститут модернізації змісту освіти. Саме він проводить останні експертизи підручників.

Також Український інститут розвитку планує провести першу пілотну експертизу восени 2020 року. Вона стосуватиметься усіх підручників для 4-х класів. 

Як повідомляв УНІАН, в підручнику з всесвітньої історії за 10 клас виявили відомий мем з Кіану Рівзом, яким замінили відому фотографію Обід на хмарочосі 1932 року.