Разумков нагадав, що цей законопроект ще не пройшов перше читання / REUTERS

Законопроект про медіа доопрацьовуватиметься.

Про це голова Верховної Ради України Дмитро Разумков сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Станом на сьогодні закон про медіа опрацьований, однак він знаходиться на стадії доопрацювання, будуть проводитись і громадські слухання, і додатково ще - з журналістами. Ми чекаємо на висновок наших європейських партнерів. І про те, щоб завтра він з'явився в стінах Верховної Ради, мова не йде", - сказав він.

Відео дня

Спікер нагадав, що цей законопроект ще навіть не пройшов перше читання, тому говорити нині, яким він буде, зарано.

Водночас Разумков нагадав, що журналісти і депутати критикують положення законопроекту про дезінформацію.

"Я думаю, що більша частина, це м'яко кажучи, наших колег не підтримують на сьогодні цей законопроект. Але він до нас поки що не заходив", - сказав голова ВР.

Читайте такожВерховна Рада має ухвалити закон щодо Кодексу етики депутата – Разумков

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала в парламенті проект закону про медіа (№2693). Серед ініціаторів проекту закону - народний депутат від фракції "Слуга народу", голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Законопроект покликаний врегулювати відносини, пов'язані з розповсюдженням масової інформації, і визначає правові засади діяльності в Україні суб'єктів у сфері медіа, а також засади держуправління, регулювання та нагляду у цій сфері.

17 січня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні цей проект закону.

17 січня Міністерство культури, молоді та спорту оприлюднило основні положення законопроекту про протидію дезінформації. Обговорення документа триватиме місяць, після чого відбудеться розгляд урядом і Верховною Радою.

Законопроектом, окрема, пропонується запровадити в Україні інститут уповноваженого з питань інформації, який здійснюватиме моніторинг інформаційного простору, реагуватиме на заяви про дезінформацію, звертатиметься до судів та правоохоронних органів, якщо виявлятиме ознаки дезінформації.