Верховна Рада / REUTERS

Комітет з питань свободи слова рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект «Про медіа» (№2693) у першому читанні за основу.

Як повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради, Комітет розглянув два законопроекти - «Про медіа» (№2693) і «Про медіа в Україні» (№2693-1).

«За підсумками обговорення Комітет з питань свободи слова підтримав рішення головного комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти проект закону «Про медіа» (№2693) у першому читанні за основу, а альтернативний – відхилити», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожРазумков запевнив, що законопроект про медіа буде доопрацьовуватись

Голова підкомітету з питань права громадян на інформацію Комітету з питань свободи слова і одна із авторів основного законопроекту (№2693) Тетяна Циба зазначила: «Це системний закон, і він давно на часі, оскільки регулює питання, які досі не були врегульовані, наприклад, онлайн і інтернет-медіа. В тому числі, він розширює повноваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, надаючи можливість більше впливати на інформаційну політику держави і карати порушників. Також законопроект вирішує питання прозорості медіа, оскільки передбачає розкриття всіх кінцевих бенефіціарів».

За її словами, розглядається можливість після першого читання «інтегрувати в єдиний законопроект все найкраще, що є в альтернативному».

Також Циба підкреслила, що на даний час відбувається широке обговорення законопроектів з профільними організаціями, і головний комітет налаштований під час підготовки до другого читання врахувати багато поправок, запропонованих журналістами. «Те, що я бачила, то немає протиріч між медіаринком, людьми які працюють в інформаційному просторі, і Комітетом. Там триває конструктивна робота», - наголосила вона.