Баканов заявив, що СБУ не чинить тиск на журналістів / фото УНІАН

Голова Служби безпеки Іван Баканов заявив, що обшуки на телеканалі "1+1" проходили у межах розслідування кримінальної справи щодо незаконного прослуховування прем‘єр-міністра Олексія Гончарука.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Про жоден тиск на журналістів телеканалу "1+1" або утиски свободи слова в Україні в даній ситуації мова не йде. І йти не може в принципі. Ми говоримо про неупереджене та всебічне розслідування кримінальної справи щодо незаконного прослуховування голови Уряду. І слідчі дії проходили не тільки на вул.Куренівській, 18, але й за іншими адресами осіб, що перевіряються", - заявив Баканов.

Відео дня

За словами голови СБУ, слідчі дії по цій справі велися щодо міністрів Уряду, представників державної влади та УДО. Кілька міністрів пройшли перевірку на детекторі брехні.

В СБУ нагадали, що триває досудове розслідування за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів отримання інформації в приміщеннях Кабміну. 

Читайте такожСлідчі СБУ під час обшуку в офісі компанії "1+1" вилучили два системні блоки з комп’ютерів

Нагадаємо, сьогодні співробітники СБУ влаштували обшуки в офісі групи "1+1 медіа" на вулиці Куренівській в Києві. Там працюють журналісти програм "Гроші" та "Секретні матеріали", які виходять на каналі "1+1". Згодом стало відомо також про обшуки у помешканнях журналістів Євгена Куксіна та Дениса Данька.