Ткаченко прокоментував обшуки СБУ на телеканалі "1+1" / фото УНІАН

Ситуація з обшуками в "1+1" працівниками Служби безпеки України створює "небезпечний прецендент" наступу на свободу слова та відповідно цензурування в ЗМІ.

Про це йшлося в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Це небезпечний прецедент хоча б тому, що СБУ пояснює свої дії тим, що журналісти, коли вони могли отримати цю інформацію, мали б поділитися нею з СБУ, оскільки вона може представляти державну небезпеку. Чому це небезпечно? Тому що робота журналістів полягає в тому, що вони не йдуть за дозволом ні в СБУ, ні в парламент, ні кудись ще для того, щоб зробити свою роботу. Якщо нам таке кажуть, це означає, що всі мають тремтіти і чекати, прийти до СБУ чи до інших органів і спитати дозволу, чи можуть вони свою роботу робити фахово, безпристрастно і нормально. В цьому полягає небезпека. Всі журналісти це прекрасно розуміють", - сказав народний депутат від фракції “Слуга народу”, голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, почесний президент медіахолдингу "1+1 медіа" Олександр Ткаченко.

Відео дня

Читайте такожОбшуки СБУ на каналі "1+1": журналісти розповіли, звідки дістали скандальні записи з кабінету Гончарука

Він додав, що "ми маємо на сьогоднішній момент дві полярні історії. Досить харизматично. Одна - умовно кажучи патріотична, інша - "русский мир". Насправді світ набагато більш яскравіший і це довели, зокрема, останні вибори президента. 73% були осторонь однієї частини і іншої частини, вони голосували за одну людину, нинішнього президента України. Ця величезна частина суспільства, перепрошую, мовчала, вона зробила зараз свій вибір і головне почути в тому  числі і це суспільство, і кожного з нас. І почути у формі діалогу, а не у формі диктату".

У понеділок, 10 лютого, відбудеться позачергове засідання парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. Там розглядатимуть питання щодо обшуків в "1+1". На засідання запросили голову СБУ Івана Баканова.