Ілюстрація REUTERS

Група депутатів зареєструвала у Раді проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомила депутатка від «Євросолідарності» Ірина Фріз, передає Громадське.

«Ми прагнемо реально довести цю справу до логічного завершення. І ми не хочемо, щоб винних призначали, щоб втрачали репутацію ті чи інші посадовці, правоохоронні органи, судова система.  Саме тому буде створена ця ТСК», – сказала вона.

Відео дня

Читайте такожАдвокати вимагають закрити кримінальну справу проти підозрюваної в причетності до вбивства Шеремета Дугарь

Планується, що до комісії ввійдуть представники різних фракцій, крім «Опозиційної платформи – За життя».

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь.

Також у справі фігурує подружжя добровольців Інни ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Антоненка слідство вважає організатором вбивства. Кузьменко, на думку слідства, закладала вибухівку під автомобіль журналіста. Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

24 січня суд змінив Дугарь запобіжний захід з цілодобового на нічний домашній арешт. Він діє до 8 лютого.