Станція метро "Дорогожичі" / фото УНІАН

Благодійна організація «Благодійний фонд «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» та громадська організація «Марш пам'яті» звернулися до мера Києва з проханням про перейменування станції метро «Дорогожичі», яка розташована поблизу Бабиного Яру.

Читайте такожУ Києві пройшов Марш пам'яті трагедії в Бабиному Яру (фоторепортаж)

Про це УНІАН повідомив Євген Городецький — один з організаторів щорічного Маршу пам'яті жертв Бабиного Яру і керівник ГО «Марш пам'яті».

Відео дня

Організації, що ініціювали перейменування, пропонують змінити назву на «Бабин Яр» в пам'ять про трагедію, яка спіткала єврейський народ.

Збереження пам'яті є однією з головних цілей, які поставили перед собою ініціатори перейменування.

Нагадаємо, що на території Бабиного Яру були розстріляні, за мінімальними оцінками, понад 30 тисяч євреїв Києва. Тільки в перші два дні розстрілів було вбито 33 тис. 771 особу, при цьому дітей до трьох років навіть не рахували.

Саме на місці станції метро «Дорогожичі» історично розташоване місце входу в урочище, яке стало братською могилою.

Відповідні звернення були направлені до київської мерії в кінці 2019 року.

Представники фонду «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» провели громадські слухання, консультації та публічні дискусії з приводу перейменування з представниками органів самоорганізації населення Подільського та Шевченківського району, учасниками та лідерами різних громадських організацій та місцевими жителями.

За заявою фонду, мешканці міста залишили позитивний фідбек та готові розглянути, а також підтримати ініціативу перейменування.

Водночас у столичній мерії дали відповідь, що будуть створені спеціальні комісії, які розглянуть це питання та його можливу реалізацію.