У Кабміні анонсували програму для кримчан / УНІАН

У Херсоні відкриють центр дистанційної освіти для дітей з анексованого Криму.

Як пишуть "Крим.Реалії", про це повідомила міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда під час виїзного засідання комітету парламенту з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій на КПВВ "Чонгар" в Херсонській області.

За її словами, досягнута відповідна домовленість з керівництвом Херсонської області.

Відео дня

Читайте такожУ Кабміні розглядають ідею перепису населення в Криму і ОРДЛО за допомогою супутника

"У нас вже є домовленість, що ми в Херсоні відкриваємо центр дистанційної освіти для дітей з тимчасово окупованих територій Криму і Севастополя. Він буде перебувати на базі одного з ліцеїв. Я вчора доповідала щодо цього президенту. І наше завдання зараз – відпрацювати цей пілотний проект успішно для того, щоб масштабувати усією Україною такі центри дистанційної освіти. Тим більше, що там є можливість приїжджати з окупованої території на канікули або на вихідні, проживати в гуртожитку і складати певні іспити або навчатися", – пояснила Коляда.

Як повідомляв УНІАН, в Україні будуть розробляти програму для молоді із окупованих районів Донбасу, щоб мотивувати її до збереження громадянства України.