Суд не задовольнив клопотання адвокатів Кузьменко / УНІАН

Київський апеляційний суд залишив під вартою лікарку Юлію Кузьменко, підозрювану у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент УНІАН, колегія суддів Київського апеляційного суду не задовольнила клопотання адвокатів і залишила в силі ухвалу Печерського районного суду Києва, згідно з якою Кузьменко перебуватиме під вартою до 3 квітня. Ухвала оскарженню не підлягає.

Читайте такожСправа Шеремета: суд залишив підозрювану Дугарь під нічним домашнім арештом

Відео дня

Як заявив журналістам адвокат Кузьменко Тарас Безпалий, 3 березня, після того, як спливе місячний термін перебування Кузьменко під вартою починаючи від 4 лютого, коли їй продовжили запобіжний захід, він звертатиметься до Печерського райсуду Києва з клопотанням про зміну для Кузьменко запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь. Також у справі фігурує подружжя добровольців Інни ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Антоненка слідство вважає організатором вбивства. Кузьменко, на думку слідства, закладала вибухівку під автомобіль журналіста. Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.

Антоненку і Кузьменко суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а Дугарь - спочатку цілодобовий домашній арешт, а згодом - нічний.

Сьогодні, 14 лютого, Київський апеляційний суд залишив Дугарь під нічним домашнім арештом.