Затриманого заарештували на два місяці / скріншот

Російська ФСБ повідомляє про затримання в окупованому Криму жителя Чорноморського району півострова за підозрою в "участі в незаконному збройному формуванні" - батальйоні імені Челебіджихана.

Як повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу управління ФСБ, затриманого заарештовано. Проти затриманого порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 208 КК РФ - "участь у діяльності незаконного збройного формування, чинного на території іноземної держави в цілях, що суперечать інтересам Російської Федерації".

Читайте такожПрокуратура відкрила справу через захоплення окупантами українських рибалок на Азові

Силовики стверджують, що чоловік у 2016 році виїхав на материкову Україну, де нібито вступив у лави очолюваного Ленуром Іслямовим "кримсько-татарського добровольчого батальйону їм. Н. Челебіджихана". Після повернення на півострів він, за заявою ФСБ, "продовжив свою злочинну діяльність з участі в батальйоні".

"Співробітниками УФСБ Росії по Республіці Крим та місту Севастополю за адресами проживання і реєстрації фігуранта кримінальної справи проведені слідчі дії. У даний момент підозрюваний затриманий. Рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - заявили в прес-службі окупаційного органу.

Як повідомляв УНІАН, раніше підконтрольний російським окупантам Керченський міський суд заарештував на 10 діб чотирьох українців, затриманих ФСБ в Азовському морі.